Inici Events CIMIC - Cicle Itinerant de Música Improvisada de Catalunya CIMIC, el Cicle Itinerant de Música Improvisada de Catalunya

CIMIC, el Cicle Itinerant de Música Improvisada de Catalunya

Des del mes de gener fins a l’abril, el Cicle Itinerant de Música Improvisada de Catalunya (cIMIc) celebra una nova edició amb quatre propostes de música que giraran a sis ciutats i espais diferents de Catalunya, entre els quals hi ha l’Espai Eat Art de Banyoles i l’Espai Isern Dalmau de Barcelona de la Fundació Lluís Coromina. Completen el circuit Igualada (Cicle Cuir), Vic (Jazz Cava), la Seu d’Urgell (Llibreria El Refugi) i Olot (Can Batet). Es tracta d’una iniciativa de DUOT (Albert Cirera i Ramon Prats) que parteix de l’experiència d’haver organitzat concerts a les seves ciutats natals, Igualada i Banyoles, amb una posterior incorporació de Barcelona, i que té un doble objectiu: per una banda, descentralitzar les propostes de música improvisada, i per l’altra, oferir als músics la possibilitat de fer una sèrie de 6 concerts seguits en diferents punts del territori. Un repte i una sort per als artistes alhora d’enfrontar-se amb la creació en directe, i també per al públic, que podrà gaudir de compartir aquesta experiència creativa. Les propostes que formen part d’aquesta edició són:

Tracapangã

9 de gener: Espai Isern Dalmau, Barcelona
10 de gener: Cicle Cuir, Igualada
11 de gener: Llibreria El Refugi, la Seu d’Urgell
12 de gener: Espai Eat Art, Banyoles
13 de gener: Can Batet, Olot
14 de gener: Jazz Cava, Vic

Tracapangã explora el binomi ritme i melodia des d’una òptica singular i sense pèls a la llengua. Es defineixen amb aquestes paraules o sons: “______DRANTANKAN_TURITANDANTI___TURITANDANKAN___TANDANKAN_____ ______TRAPAM_DETRAPAM__DETRAPANGAM____TRAPAN-DE____TRIPAGNïnGAM______”. João Pereira és músic, compositor i performer actiu en una infinitat d’estils i contextos creatius. Mariana Dionísio és una cantant, improvisadora i compositora que ha qüestionat el paper de la veu en la tradició musical, explorant el seu potencial tècnic, tímbric i poètic com a expressió sonora de les paraules.

Marianna Dionísio – veu
João Lopes – bateria

 

Joao Braz/Ángel Faraldo

30 de gener: Espai Isern Dalmau, Barcelona
31 de gener: Cicle Cuir, Igualada
1 de febrer: Llibreria El Refugi, la Seu d’Urgell
2 de febrer: Espai Eat Art, Banyoles
3 de febrer: Can Batet, Olot
4 de febrer: Jazz Cava, Vic

“Braz & Faraldo. Cello & No-input-mixer. Música Improvisada”. Així és com es defineix aquest duo que no perd el temps en adjectius. Centrats en el verb, en l’acció i en el risc d’aventurar-se sense por, començant des de zero a cada concert.

Glòria Ros/Anna Subirana

5 de març: Espai Isern Dalmau, Barcelona
6 de març: Cicle Cuir, Igualada
7 de març: Llibreria El Refugi, la Seu d’Urgell
8 de març: Espai Eat Art, Banyoles
9 de març: Can Batet, Olot
10 de març: Jazz Cava, Vic

Moviment, vibració, so, forma, escolta. Un temps compartit, territoris de textures desconegudes per recórrer. Ser a l’instant, l’una amb l’altra, sonant, dansant… i vosaltres escoltant.
Aquest duo és una proposta del CIC (Cicle Improvisació Catalunya) té l’objectiu de crear vincles entre les diferents generacions d’improvisadores catalanes, ajudar a la creació interdisciplinària i donar visibilitat al talent femení dins del circuit de la música creativa.

 

Julián Sánchez

9 d’abril: Espai Isern Dalmau, Barcelona
10 d’abril: Cicle Cuir, Igualada
11 d’abril: Llibreria El Refugi, la Seu d’Urgell
12 d’abril: Espai Eat Art, Banyoles
13 d’abril: Can Batet, Olot
14 d’abril: Jazz Cava, Vic

Julián Sánchez és un dels màxims exponents de la música improvisada a la península. Té una llarga trajectòria al costat d’artistes com David Murray, Axel Dörner o Marcus Breuss. El seu discurs s’ha consolidat amb el pas per les seves estades a Nova York, Sud Àfrica i Brasil, on s’ha nodrit de totes les fonts sense por a perdre la seva identitat.

Data

09 Gener 2024
S'ha vençut!

Hora

20:00 - 22:00

Més informació

Saber-ne més
DUOT

Organitzador

DUOT
Pàgina web
https://www.instagram.com/_duot/
Saber-ne més

Artistes

No s'ha trobat cap esdeveniment!
Esta web utiliza cookies propias y de terceros para su correcto funcionamiento y para fines analíticos. Al hacer clic en el botón Aceptar, acepta el uso de estas tecnologías y el procesamiento de tus datos para estos propósitos. Configurar y más información
Privacitat