Inici Events Museu de la Música - Centre Robert Gerhard MOSTRA “PIONERAS” DONES I EXPERIMENTACIÓ SONORA

MOSTRA “PIONERAS” DONES I EXPERIMENTACIÓ SONORA

El Museu de la Música – Centre Robert Gerhard presenta la projecció de Sisters with Transistors, un film que mostra, amb gran encert, una narrativa que ha estat ignorada per la historiografia i les institucions acadèmiques: la que van forjar les pioneres de la música electrònica del segle XX. Des de Clara Rockmore, Daphne Oram o Wendy Carles fins a Éliane Radigue o Maryanne Amacher, el documental proposa un viatge fascinant comptat per les seves protagonistes a partir de material d’arxiu.

També es presenta, de manera paral·lela a la projecció, una mostra que reuneix algunes de les protagonistes de l’escena experimental a Barcelona. Les compositores Anna Bofill i Mercè Capdevila marquen el punt de partida com a pioneres a la dècada dels 70, al camp de l’electroacústica. Fora de les parets dels laboratoris sonors, l’escena underground i experimental de la ciutat s’ha nodrit gràcies a aportacions de creadores com ara Rosa Arruti (Nad Spiro), Barbara Held o Eli Gras.

Des de diferents punts de partida, cadascuna és protagonista d’ordir i enriquir el teixit musical barceloní. De la mateixa manera que a Sisters with Transistors, aquestes creadores ens conviden a conèixer una part de la història musical de la ciutat a través de les seves pròpies vivències i materials. Una història que, tradicionalment, no ha estat escoltada i, en conseqüència, és desconeguda per a la majoria del públic. Obrim les orelles, doncs, i escoltem.

COMISSÀRIA

Haize Lizarazu

Acte inagural: Dijous 20 a les 20h. Museu de la música

Acte de clausura: Dilluns 24 a les 10h. Museu de la música.

Data

20 Abril 2023
S'ha vençut!

Hora

19:00 - 21:00

Més informació

Més informació
Museu de la Música

Localització

Museu de la Música
Carrer de Lepant, 150, Barcelona
Pàgina web
https://ajuntament.barcelona.cat/museumusica/ca
Museu de la Música

Organitzador

Museu de la Música
Phone
932 56 36 50
Email
[email protected]
Pàgina web
https://ajuntament.barcelona.cat/museumusica/ca
Més informació

Artistes

X
Esta web utiliza cookies propias y de terceros para su correcto funcionamiento y para fines analíticos. Al hacer clic en el botón Aceptar, acepta el uso de estas tecnologías y el procesamiento de tus datos para estos propósitos. Configurar y más información
Privacitat