Inici Events Festival Mixtur Hèctor Parra amb Pere Arquillué, Lluïsa Espigolé i Imma Santacreu MIXTUR 2023

Hèctor Parra amb Pere Arquillué, Lluïsa Espigolé i Imma Santacreu MIXTUR 2023

Trobem especialment inspirador el camí artístic que Joan Miró teixeix amb gran tenacitat durant la dècada dels anys trenta, immers dins dels tumultuosos canvis polítics, socials i econòmics que la van caracteritzar. La proclamació de la 2ª República, el cop militar del 36, l’horror de la guerra civil i l’adveniment del franquisme, un exili de quatre anys i la subseqüent fugida de la invasió nazi de França culminen, paradoxalment, en la formidable sèrie de 23 constel·lacions que pinta entre el gener de 1940 i el setembre de 1941. Amb aquests guaixos de petit format Miró aporta al món un model exemplar de tenacitat, de desenvolupament artístic, d’harmonia plàstica així com d’integritat humana en un dels moments més obscurs de la història.

Partint d’una petició original de Carmen Martínez-Pierret, entre l’abril de 2020 i el 2023 el compositor Hèctor Parra i el poeta Arnau Pons han estat immersos en la composició d’un cicle poètic-musical inspirat en les Constel·lacions. En companyia de la pianista Imma Santacreu, Hèctor Parra ha explorat al piano –primer de manera improvisada i després fent cristal·litzar una escriptura adaptada- tot d’un seguit de tècniques especials que fan servir una multitud d’objectes per tal d’apropar-nos a una forma melodramàtica sorgida directament de la seva pròpia vivència dels microuniversos suggerits per cada constel·lació, i que pretén interpel·lar el públic a viure’l en primera persona. Així, aquest cicle és un viatge al món interior del propi compositor així com al del poeta,  que exterioritza la pintura de Miró sota la forma d’un llenç musical complex:  eteri o dens, llis o rugós, delicat o tosc. A mans de les pianistes Imma Santacreu i Lluïsa Espigolé el piano es transforma en un instrument gairebé electroacústic. En combinació amb els poemes escrits per l’Arnau Pons i interpretats en viu per l’actor Pere Arquillué, neix un univers complet i suggeridor on els astres s’alineen a cada intervenció sonora, quan les nostres pròpies constel·lacions d’emocions pregones ressonen, al seu torn, en l’univers poètic-musical de l’obra.

Hèctor Parra

Biografia

https://www.lluisaespigole.com/page2

https://www.immasantacreu.fr/index_es.html#seccio_1

Lluïsa Espigolé i Imma Santacreu, piano / Pere Arquillué, recitat

Data

14 Octubre 2023
S'ha vençut!

Hora

19:30 - 21:00

Preu

10,00 €

Més informació

Tickets
Auditòri de Barcelona

Localització

Auditòri de Barcelona
Auditori, Carrer de Lepant, Barcelona
Categoria
MIXTUR

Organitzador

MIXTUR
Email
[email protected]
Pàgina web
https://mixturbcn.com/
Tickets
X
No s'ha trobat cap esdeveniment!
Esta web utiliza cookies propias y de terceros para su correcto funcionamiento y para fines analíticos. Al hacer clic en el botón Aceptar, acepta el uso de estas tecnologías y el procesamiento de tus datos para estos propósitos. Configurar y más información
Privacitat